Schema de despăgubiri pentru industria HORECA va fi lansată săptămâna viitoare

262
Schema de despăgubiri pentru industria HORECA va fi lansată săptămâna viitoare - schema-1624644412.jpg

Articole de la același autor

„Marți, 29 iunie, lansăm schema de despăgubire pentru industria HoReCa”, anunţul l-a făcut ministrul Economiei, Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Firmele vor primi despăgubire 20% din diferența între cifra de afaceri din 2020 și cea din 2019. Procedura de aplicare este simplă și 100% online, a dat asigurări ministrul Energiei. De asemenea, birocraţia este redusă la maxim, cei interesaţi au de depus un raport făcut de un expert contabil, care să certifice cifra de afaceri aferentă codului CAEN şi autorizația de funcționare pentru 2019 și 2020, dacă acestea nu sunt emise de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

„Pentru prima dată în istoria României, programul este făcut în așa fel încât să fie imposibil de manipulat de către politicieni sau funcționari. Acesta este și unul dintre motivele pentru care unii sunt supărați. Erau obișnuiți să poată alege ei cine primește și cine nu primește bani publici. Nu de alta, dar niciodată nu e buget suficient pentru toți. Și atunci intervin „criteriile de selecție”. Câteodată a fost „primul venit, primul servit”, alteori a fost un criteriu arbitrar. Stop. De data aceasta nu vom mai face așa. Toți cei care aplică și sunt eligibili vor primi bani”, a precizat ministrul.

Claudiu Năsui a explicat că, în cazul în care cererile depăşesc bugetul maxim alocat, toată lumea va fi plătită proporţional din acel buget maxim. „Nu mai contează când aplică o firmă. Nu mai apare cine-știe-ce criteriu dubios de selecție. Nu mai este nevoie să se înghesuie nimeni în primele ore ale perioadei de înscriere. Și nu mai trebuie nici să aștepte până în ultimul moment să afle o informație din sistem. Totul este deschis și transparent, așa cum este normal să fie”, a mai spus ministrul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6065 secunde