Scandal la Constanța, la promoția "Black Friday"

4244
3
Scandal la Constanța, la promoția

Campania de reduceri de prețuri "Black Friday", lansată de importatorul și distribuitorul de produse electronice "Flanco", a atras numeroși clienți. Reducerile de până la 60% promise au acționat ca un magnet asupra pieții; dar nu toată lumea a fost mulțumită de ceea ce a întâlnit la raft.
Trei clienți din Constanța - Șerban Stoica (43 ani, agent de marketing), Valerică Duțu (34 ani, student) și Gabriel Pârvu (31, economist) - s-au adresat ziarului "Cuget Liber", susținând că sunt "victimele" publicității făcute de această firmă. Au așteptat cu nerăbdare promoția și s-au pregătit pentru ea, irosind timp și bani cu transportul.
Pe 24 noiembrie, cu o zi înainte de reduceri, s-au dus la magazinul "Flanco", de pe șoseaua Mangaliei, din cartierul "Km 5". Au cercetat produsele, caracteristicile lor, prețurile. Și-au luat această măsură de prevedere pentru ca a doua zi să meargă la fix, gândindu-se că va fi mare aglomerație.
"Am vrut să cumpăr un Led Samsung 3D, cu diagonala 81. Pe data de 24 noiembrie, prețul era de 3.149 lei. În ziua promoției, în dreptul lui era o etichetă, pe care apărea prețul "vechi", înainte de "reducere", de 4999 lei, tăiat, și prețul nou, "redus", de… 3.149 lei, adică cel care era afișat înainte de promoție" - a declarat Șerban Stoica. Ceilalți doi tineri au avut surprize similare, la obiectele pe care puseseră ochii.
Clienții s-au adresat șefului de magazin și au solicitat explicații: de ce prețurile "reduse" coincid cu cele dinaintea promoției. Pentru că nu au primit niciun răspuns clar și nu li s-a prezentat nicio dovadă că reducerea s-a efectuat cu adevărat, au adresat o petiție Protecției Consumatorilor, după care s-au plâns ziarului "Cuget Liber".
Ne-am deplasat la magazinul în cauză pentru a afla și poziția șefului de unitate. Acesta a început să îndruge tot felul de explicații, că de fapt reducerile se tot fac de o lună de zile, că respectivii clienți n-au înțeles cum stau lucrurile și așa mai departe. Când i-am solicitat să abandoneze generalitățile și să discutăm despre un caz concret, cel al Led-ului Samsung 3D, cu diagonala 81, șeful a devenit necooperant. Văzând că îi notăm declarația, a reacționat: "În definitiv, nu știu de ce stau la discuție cu dumneavoastră. Eu nu sunt abilitat să discut cu presa." Și s-a retras fără să-și divulge numele.
Am încercat să aflăm poziția companiei "Flanco", accesând numărul de telefon de pe site-ul acesteia. După ce am fost chestionați asupra temei, am fost puși în legătură cu o asistentă de director, care ne-a asigurat că vom primi un punct de vedere oficial, pe e-mail, în decurs de o oră - două. Până la închiderea ediției, respectivul comunicat nu ne-a parvenit.
Fără cooperarea "Flanco" ne-a fost imposibil să elucidăm acest caz. Nu știm dacă este vorba de o neînțelegere, de un "accident" sau orice altceva. De aceea, ne-am limitat la a prezenta faptele, fără să tragem vreo concluzie.
Pentru că "Flanco" nu a binevoit să răspundă solicitării ziarului "Cuget Liber", așa cum ni s-a promis, așteptăm punctul de vedere al unei instituții independente, Protecția Consumatorilor, asupra cazului concret semnalat de cei trei constănțeni.



Comentează știrea

Antaeus
26 noiembrie 2011
Domnule Iulian Stanciu , dumneavoastra ce parere aveti ?

Asteptati ceea ce stim cu totii , de fapt ... aceasta este politica de la Flanco : "din 10 , tot "musca" unul" . E trist sa vezi ce inseamna "Black Friday" in SUA si ce gluma proasta e la noi .Nu e un caz izolat , astfel de practici sunt frecvente si in mall-uri . Numai in Romania , in perioada reducerilor , un produs poate costa mai mult decat pretul initial

mihaela
26 noiembrie 2011
pt antaeus

eu sint in SUA si e aproape la fel ca acolo ,e o minciuna Black friday ,da aici au citeva ex de laptop ,tv,cell 30%off dar ca sa apuci sa le ei trebuie sa stai 2 zile in fata magazinelor ,e o prostie si aici ,gasesti ceva reduceri dar nu asa cum se zice in reclame

Antaeus
28 noiembrie 2011
Lucrezi la Flanco , Miha ?

Nu ma refer doar la produsele electronice , la fel cum nu ma refer doar la cumparaturile din magazin .Online , acelasi magazin incearca sa te ademeneasca cu reduceri imaginare scumpind produsul cu o zi inainte de a intra reducerile ...In SUA nu cred ca se preteaza vreun site la astfel de practici.Banuiesc ca ai auzit de newegg , macys , amazon , drjays , djpremium , etc...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Familie terorizată de un vecin
Joi, 03 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Acuze grave la Facultatea de Arte
Pagina a fost generata in 0.8971 secunde