Scade încrederea managerilor în evoluția economiei. Se estimează reintrarea în recesiune

118
Scade încrederea managerilor în evoluția economiei. Se estimează reintrarea în recesiune - scadeincredereamanagerilorinevol-1637606498.jpg

Articole de la același autor

Indicele CONFIDEX, care măsoară încrederea managerilor în economie, a scăzut până la valoarea de la debutul pandemiei. 41% dintre manageri (de două ori mai mulți decât de la începutul anului) cred că produsul intern brut va scădea, arată un studiu realizat de Impetum Group. Principalele îngrijorări ale mediului de afaceri pentru perioada următoare sunt: lipsa forței de muncă, creșterea prețului materiilor prime și inflația.

Totodată a crescut, de la 77% la 86%, ponderea managerilor care cred că puterea leului va scădea, iar ponderea celor care cred că inflația va crește a făcut un salt de la 74% la 92%. Managerii din HoReCa, transporturi și cei din companii cu o cifră de afaceri mică sunt cei mai pesimiști. Pe de altă parte, managerii din sectorul serviciilor și cei din companiile mari sunt ceva mai optimiști. Doar un manager din opt consideră că economia națională se va îmbunătăți. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3481 secunde