Săptămâna verde a UE va avea loc în perioada 1-4 iunie

373
Săptămâna verde a UE va avea loc în perioada 1-4 iunie - saptamanaverdeauevaavealocinperi-1620914726.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna verde a UE de anul acesta, cel mai mare eveniment anual privind politica de mediu, care va avea loc în perioada 1-4 iunie 2021, le va permite cetățenilor din întreaga UE să discute despre reducerea poluării din multiplele sale perspective în cadrul conferinței principale de la Bruxelles, online și în cadrul a peste 600 de evenimente organizate în parteneriat.

Poluarea este principala cauză de mediu care determină multiple boli psihice și fizice și decese premature, mai ales în rândul copiilor, al persoanelor cu anumite afecțiuni medicale și al vârstnicilor. Persoanele care trăiesc în zone defavorizate locuiesc adesea în apropierea unor situri contaminate sau în zone în care traficul este foarte intens. Un mediu fără substanțe toxice este, de asemenea, esențial pentru protejarea biodiversității și a ecosistemelor noastre, deoarece poluarea este una dintre principalele cauze care duc la pierderea biodiversității. Aceasta reduce capacitatea ecosistemelor de a furniza servicii precum sechestrarea carbonului și decontaminarea aerului și a apei.

Conform unui raport al AEM privind sănătatea și mediul, apărut recent, în UE, peste 400 000 de decese premature (inclusiv cauzate de cancer) sunt atribuite în fiecare an poluării aerului înconjurător, iar 48 000 de cazuri de cardiopatie ischemică, precum și 6,5 milioane de cazuri de perturbare cronică a somnului sunt atribuite poluării fonice, pe lângă alte boli imputabile ambelor tipuri de poluare.

UE a stabilit deja numeroase obiective legate de poluare. Legislația existentă privind aerul, apa, mediul marin și zgomotul stabilește obiective pentru calitatea mediului, iar multe legi tratează problema surselor de poluare. În plus, Comisia a anunțat unele obiective generale pentru reducerea pierderilor de nutrienți și a pesticidelor în cadrul strategiei „De la fermă la consumator” și a celei privind biodiversitatea, pentru a contribui la atingerea obiectivelor noastre în materie de biodiversitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6625 secunde