Salarizarea lucrătorilor din Sănătate e în pericol!, avertizează Federația „Solidaritatea Sanitară”

219
Salarizarea lucrătorilor din Sănătate e în pericol!, avertizează Federația „Solidaritatea Sanitară” - salarizarealucratorilordinsanata-1622743378.jpg

Articole de la același autor

Federația „Solidaritatea Sanitară” a dat publicității următorul comunicat referitor la Memorandumul privind salarizarea lucrătorilor din sistemul public de sănătate:

„Având în vedere demararea negocierilor pe tema unei (eventuale) noi legi a salarizării, primele discuții privind sistemul sanitar având loc astăzi, 3.06.2021, Federația publică analiza .

Principala concluzie a acestei analize: estimarea impactului principiilor stabilite de Guvern în Memorandum arată clar că aplicarea lor ar conduce la o reducere a veniturilor salariale actuale ale lucrătorilor din sănătate ce poate ajunge până la 44%. Deoarece Memorandumul nu conține nici o indicație privind procedura aplicabilă în cazul reducerii veniturilor salariale (cum ar fi o regulă de tipul: nici un venit salarial nu va scădea) trebuie să deducem că, în baza informațiilor oficiale existente, această reducere a veniturilor salariale are caracter intenționat.

Analiza este unul dintre documentele care fundamentează solicitările înaintate de Federația la aceste discuții, dovezile din cadrul ei urmând să fie expuse de reprezentanții organizației în cadrul întâlnirii.

Al doilea document care argumentează în favoarea solicitărilor Federației este , concluzia solicitărilor fiind simplă: este necesară aplicarea legii salarizării în vigoare, cu corecțiile solicitate de noi.

Pentru a preveni dezastrul (încă) evitabil pe care-l constituie o lege a salarizării așezată pe principii care determină reducerea veniturilor lucrătorilor din sănătate, Federația a solicitat Ministerului Sănătății o întâlnire pentru așezarea pe o poziție comună în privința legii salarizării.”

Comunicatul este semnat de Radu Vasile - co-președintele comitetului director al Federației „Solidaritatea Sanitară”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2997 secunde