Salariul minim nu va mai fi impozitat! Când urmează să se aplice măsura

Vineri, 22 Ianuarie 2021
430
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunţă că actuala coaliţie de guvernare urmează să aplice măsura de neimpozitare a salariului minim în anumite sectoare.


Nu se va întâmpla imediat, pentru că guvernul Cîţu are probleme uriaşe cu onorarea obligaţiilor legale de creştere a pensiilor şi se luptă cu un deficit pentru care ţara a fost, deja, atenţionată de Comisia Europeană.


"România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. De aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei", a scris ministrul Năsui pe contul său de Facebook.


"Cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară. Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână.


România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite.


Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei", a precizat ministrul.


Ministrul Economiei: Soluţia nu este creşterea salariilor din pix
El a adăugat că "soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat".


"Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor", a concluzionat Năsui.


Sursa: Agerpres
Pagina a fost generata in 0.2282 secunde