S-a reunit Consiliul Consultativ al Turismului

470
S-a reunit Consiliul Consultativ al Turismului - elenaudrea2-1315919233.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Consultativ al Turismului s-a reunit astăzi, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), pentru a dezbate teme de actualitate din domeniu. În deschiderea ședinței, ministrul Elena Udrea a prezentat o sinteză a stadiului programelor europene și guvernamentale cu impact asupra turismului, coordonate de MDRT din 2009 până în prezent.
Astfel, Programul Operațional Regional 2007-2013 finanțează, prin axa 5, trei domenii majore de intervenție care contribuie la dezvoltarea turismului: restaurarea patrimoniului cultural, crearea, dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de turism și promovarea potențialului turistic.
În ceea ce privește programul guvernamental de investiții în infrastructura de turism, bugetul de circa 660 milione lei alocat în perioada 2009 - 2011 finanțează peste 70 de proiecte care urmăresc dezvoltarea infrastructurii de turism pentru domenii schiabile și din zona montană înaltă, dezvoltarea echilibrată și integrată a stațiunilor balneoclimaterice, a zonei turistice din Delta Dunării și a stațiunilor de pe litoralul Mării Negre, dezvoltarea infrastructurii turistice culturale și din mediul urban. Mai mult de o treime dintre acestea au fost finalizate în perioada 2009 - 2011, restul fiind în diferite stadii de implementare.
De asemenea, ministrul Elena Udrea a prezentat facilitățile disponibile în prezent pentru întreprinzătorii din turism: din zona de fiscalitate, de investiții și de legislație a muncii.
Alte teme discutate de participanții la Consiliu s-au referit la acțiunile de promovare a României ca destinație de turism pe piețele externe în următorii trei ani și la criteriile de reprezentare în Consiliul Consultativ al Turismului.
Consiliul Consultativ al Turismului reunește reprezentați ai autorităților publice locale, ai industriei de profil și ai asociațiilor patronale, profesionale și de promovare din acest sector.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Economie : Mâine începe TINIMTEX!
Pagina a fost generata in 1.8691 secunde