S-a relansat dialogul guvern - patronate - sindicate

306
La sfârșitul săptămânii trecute, Confederația Patronală din Industrie, Agricultură, Construcții și Servicii din România - CONPIROM în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale a organizat o masă rotundă dedicată unor probleme economice și sociale cruciale. Modulele de dezbateri au vizat patru teme: situația dialogului social în România; probleme și soluții pentru industria românească; agricultura României - dezvoltare durabilă; obligațiile asumate de României în domeniul mediului.


Evenimentul a fost moderat de Mihai Ivașcu - secretar general al CONPIROM. Printre participanții la dezbatere s-au numărat: Liviu Marian Pop - ministru delegat pentru dialog social, Georgian Ghervasie - consilierul primului ministru al României, Ciprian Dragomir - inspector general de stat la Inspecția Muncii, Ștefan Cosmeanu - consilier al ministrului economiei, reprezentanți ai confederațiilor sindicale și patronale, printre care Bogdan Hossu (Cartel Alfa), Iacob Baciu (CSDR), Minel Ivașcu (BNS), Ion Radu (CSN Meridian), Vasile Turcu (CONPIROM), Marian Petre Miluț (UNPR), Gheorghe Naghiu (PR), Marius Opran (UGIR-1903). Dezbaterile au durat peste 3 ore și s-au încheiat cu formularea unor propuneri concrete de îmbunătățire a mediului de afaceri și a situației economice actuale.

"Evenimentul este primul de acest gen din România și reprezintă startul pentru noi dezbateri guvern - patronate - sindicate, cu scopul clar de a identifica problemele reale ale României și de a oferi soluții viabile factorilor decidenți" - a declarat Alina Ponea, consilier în cadrul CONPIROM.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3451 secunde