S-a înființat Autoritatea Europeană pentru Muncă

226
S-a înființat Autoritatea Europeană pentru Muncă - sainfiintatautoritateaeuropeanap-1571343777.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Europeană a Muncii este o nouă agenție a UE. Ea va contribui la dezvoltarea pieței interne a muncii. În acest scop, Autoritatea va sprijini statele membre în problemele legate de mobilitatea transfrontalieră a lucrătorilor, inclusiv norme privind libera circulație a acestora, detașarea lor și coordonarea sistemelor de securitate socială. De asemenea, va spori cooperarea între statele membre în combaterea muncii nedeclarate. 


În prezent, 17,5 milioane de europeni trăiesc sau lucrează într-un alt stat membru decât cel al naționalității lor. Numărul lor aproape s-a dublat în decurs de un deceniu. În același timp, mii de întreprinderi își desfășoară activitatea peste granițe. Activitatea transfrontalieră este un fapt de viață în UE și trebuie să fie bine gestionată. 


Libera circulație a lucrătorilor este una dintre cele mai prețuite libertăți ale pieței interne. Bancute asteptare Ea are nevoie de reguli clare și corecte. UE a dezvoltat deja un cadru extins de legislație care reglementează libera circulație a lucrătorilor, care continuă să se îmbunătățească și să modernizeze.


Crearea unei autorități europene a muncii va permite persoanelor fizice și întreprinderilor să acceseze informații și servicii practice fiabile, inclusiv informații despre oportunități, reguli și drepturile și obligațiile acestora în situații transfrontaliere. În plus, Autoritatea va facilita și îmbunătăți cooperarea dintre autoritățile naționale, oferindu-le instrumentele potrivite pentru a împărtăși informații, a dezvolta rutine de cooperare de zi cu zi, a efectua inspecții comune și concertate și va rezolva eventualele dispute transfrontaliere rapid și eficient.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5355 secunde