S-a decis! Fermierii constănțeni primesc 100 de lei pentru fiecare hectar afectat de secetă

299
S-a decis! Fermierii constănțeni primesc 100 de lei pentru fiecare hectar afectat de secetă - seceta-1346581440.jpg

Articole de la același autor

A fost aprobată, prin hotărâre de guvern, schema ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011 -2012, asupra culturilor agricole, a anunțat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. "Așa cum am mai anunțat și în alte rânduri, acest sprijin se acordă pentru a reduce impactul pierderilor suferite de către fermieri, pe de-o parte, și, pe de altă parte, pentru a asigura menținerea în cultură a suprafețelor agricole deținute de aceștia. Ajutorul de minimis se acordă, și trebuie punctat acest lucru, pentru suprafețe de culturi agricole în teren arabil și el vizează sprijinirea acelor fermieri care au între 1 și 10 hectare, inclusiv, sprijinul fiind stabilit la valoarea de un milion de lei pe hectar, un milion de lei vechi, adică 100 de lei noi pe hectar. Beneficiarii schemei intră în mai multe categorii: în primul rând, fermieri persoane fizice, în al doilea rând, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite conform Ordonanței de urgență 44 din 2008, persoane juridice, precum și orice alte forme asociative cu sau fără personalitate juridică, constituite conform legii", a precizat Daniel Constantin.

Ministerul Agriculturii a estimat că vor beneficia de această schemă în jur de 600 de mii de fermieri, din întreaga țară. Suprafața totală care va fi acoperită de acest sprijin este de 1,9 milioane de hectare, iar valoarea totală a sprijinului a fost stabilită în jurul sumei de 42,8 milioane de euro.

Potrivit ministrului, o parte dintre bani sunt prevăzuți în bugetul anului 2012, o parte în cel de pe 2013.

Cererile se depun, așa cum au fost și în cazul celorlalte scheme de minimis, la direcțiile pentru agricultură, până la data de 15 octombrie 2012, sprijinul financiar începând a fi acordat către fermieri la data de 1 noiembrie 2012. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 29 August 2012
Stire din Economie : Seceta se menține  în Dobrogea
Marţi, 28 August 2012
Stire din Economie : Seceta se menține în Dobrogea
Pagina a fost generata in 0.3791 secunde