S-a aprobat finanțarea pentru o nouă investiție din portul Constanța

1218
S-a aprobat finanțarea pentru o nouă investiție din portul Constanța - saaprobatfinantareapentruonouain-1617991634.jpg

Articole de la același autor

Iată o veste bună pentru portuari, drumari și producătorii de materiale de construcții: a fost aprobată cererea de finanțare pentru extinderea la patru benzi a drumului de circulație existent între poarta 10 bis și poarta 10 a portului Constanța!

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a avizat cererea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța de finanțare a acestei investiții, ce va fi finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Valoarea totală a proiectului este de 50.528.000 lei (fără TVA), contibuția Uniunii Europene fiind de 42.948.800 lei.

În cadrul proiectului vor fi construite: un drum cu patru benzi de circulație, cu lungimea de 982 metri, în incinta portului; un sens giratoriu care să satisfacă un trafic semnificativ de vehicule lungi cu remorci sau semiremorci; două bretele de acces ce vor reprezenta punctul de conexiune pe fiecare sens de circulație, pentru intrarea sau ieșirea pe la poarta 10 bis.

Investiția va stimula operațiunile de încărcare – descărcare a mărfurilor ce sosesc sau părăsesc portul Constanța pe cale rutieră, reducând timpul de tranzitare a autovehiculelor către porțile de acces ale portului Constanța, în condiții de siguranță.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4176 secunde