Românii, tot mai atrași de sistemul de economisire - creditare

161
Românii, tot mai atrași de sistemul de economisire - creditare - pusculita-1350904810.jpg

Articole de la același autor

Volumul de afaceri prognozat pentru sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ din România, în următoarele 12 luni, poate depăși 3 miliarde de euro, iar totalul depozitelor pe care clienții Bauspar se preconizează să le constituie se apropie de 1,5 miliarde de euro, reiese din studiul "Perspectivele pieței Bauspar din România în 2012", realizat de către IRSOP pentru BCR Banca pentru Locuințe.


Conform sondajului IRSOP, circa 1,1 milioane de români sunt interesați să devină clienți ai sistemului de economisire - creditare în următoarele 12 luni, iar dintre aceștia proiecția realizabilă este de 264.000 clienți pe partea de creditare, cu o sumă medie necesară estimată de aceștia pentru proiectele de îmbunătățire locativă de 14.237 euro.


"Sistemul de economisire-creditare devine din ce în ce mai cunoscut în rândul românilor iar acest lucru se vede în numărul de clienți care este în creștere, de la lună la lună. Studiul IRSOP ne arată că circa 1,1 milioane de români sunt interesați de sistemul Bauspar și de avantajele pe care le oferă acesta. Din estimările noastre reiese faptul că aproape 80.000 de clienți vor accesa credite locative în următorul an", a declarat Carmen Schuster, vicepreședinte BCR Banca Pentru Locuințe.


Sondajul arată că circa 4,7 milioane de români doresc să facă îmbunătățiri locative în următorii 5 ani, iar dintre aceștia peste 2,6 milioane își propun să realizeze aceste investiții în următoarele 12 luni. În topul celor mai urgente îmbunătățiri locative se află renovarea locuinței, izolarea termică și schimbarea instalațiilor sanitare/electrice.


"Sistemul Bauspar devine din ce în ce mai atractiv prin beneficiile cumulate ale etapelor sale, respectiv prin câștigurile obținute în faza de economisire, dar și de posibilitatea de a obține un credit avantajos, în lei, cu dobândă mică și fixă pe toată perioada derulării sale. Sistemul este foarte stabil, nu este afectat de riscul valutar, dobânzile nu fluctuează, ratele creditului sunt fixe pe toată perioada contractului, ceea ce constituie avantaje majore pentru românii care își fac planuri pe termen mai lung pentru îmbunătățirea confortului locativ", a adăugat Carmen Schuster.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Economie : Depozitele în lei s-au diminuat
Pagina a fost generata in 0.5076 secunde