România vrea să atragă investiții australiene

155
România vrea să atragă investiții australiene - romaniavreasaatragainvestitiiaus-1626187443.jpg

Articole de la același autor

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a avut o întrevedere cu Arthur Milton Spyrou, ambasadorul Australiei în România. Diplomatul australian a evidențiat importanța dezvoltării relațiilor economice și comerciale cu România și a punctat interesul executivului de la Canberra pentru investiții și cooperare.

Ministrul Năsui a salutat investițiile australiene realizate în România în sectorul energetic și a reliefat importanța finalizării negocierilor pentru semnarea Acordului de Comerț Liber între cele două state.

Demnitarul român a prezentat domeniile de interes ale ministerului pentru atragerea de investiții și a menționat că debirocratizarea și simplificarea legislației în domeniul economic sunt priorități pentru executivul de la București.

La finele lunii aprilie 2021, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat o creștere de 163% față de aceeași perioadă a anului trecut, însumând 76,43 milioane de dolari)=. Exporturile românești au crescut cu 110% și au atins cifra de 43,15 milioane de dolari, iar importurile din Australia au înregistrat și ele o majorare semnificativă (294%), totalizând 33,28 milioane de dolari. Excedentul balanței comerciale s-a redus considerabil, însă rămâne favorabil țării noastre cu circa 10 milioane dolari.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.566 secunde