România solicită rambursări de 79,28 milioane euro în cadrul programului POAD

Luni, 28 Decembrie 2020
447
Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) i-a transmis Autorităţii de Certificare și Plată din Ministerul Finanţelor Publice o declarație de cheltuieli în valoare de 79,28 milioane euro.Valoarea totală a sumelor solicitate pentru a fi rambursate prin acest program a ajuns, astfel, la 212,7 milioane euro, iar rata de absorbție a urcat la 48,2%.


Prin transmiterea acestei declarații de cheltuieli a fost eliminat riscul de dezangajare a fondurilor europene alocate pentru POAD în acest an. Valoarea minimă a sumei ce trebuia solicitată în acest an spre rambursare Comisiei Europene pentru eliminarea riscului a fost de 62,51 milioane euro.


Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate finanțează ajutoare alimentare și asistență materială de bază acordate celor mai sărace categorii ale populației. Concret, POAD finanțează ajutoarele alimentare și de igienă, tichetele pentru mese calde acordate bătrânilor și persoanelor fără adăpost, precum și tichete pentru rechizite.


Pagina a fost generata in 0.4768 secunde