România se împrumută ieftin de pe piața externă

200
România se împrumută ieftin de pe piața externă - romaniaseimprumutaieftindepepiat-1580344061.jpg

Articole de la același autor

Emisiunea de euroobligațiuni lansată săptămâna trecută de Ministerul Finanțelor Publice s-a bucurat de un interes record din partea investitorilor. România a atras 3 miliarde euro de pe piețele externe la cele mai scăzute costuri istorice. Randamentul de 2,025% pentru tranșa de 12 ani este cel mai scăzut randament obținut vreodată de România.


Prin randamentele titlurilor de stat lansate in ianuarie 2020 s-a realizat o economie de circa 16,6 milioane de euro pentru emisiunea cu maturitatea de 12 ani si 4,4 milioane de euro pentru emisiunea cu maturitatea de 30 ani.


Tranzacția din 21 ianuarie 2020 a fost intermediată de către BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Raiffeisen Bank Internațional AG, Societe Generale și Unicredit Bank AG.


"Deși ne confruntăm cu o serie de provocări economice și politice, emisiunea reprezintă o performanță deosebită a Ministerului Finanțelor Publice și confirmă, încă o dată, încrederea investitorilor în coerența politicilor actualului guvern de asigurare a stabilității fiscale și bugetare. Acest test al investitorilor este un semn foarte bun pentru un guvern tânăr, instalat de numai două luni", a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Ianuarie 2020
Stire din Economie : Statul român se împrumută pe rupte
Marţi, 17 Septembrie 2019
Stire din Economie : Statul român se împrumută în draci
Pagina a fost generata in 0.5065 secunde