România, a treia cea mai mare scădere din UE la valoarea exporturilor

139
România, a treia cea mai mare scădere din UE la valoarea exporturilor - 1-1597939766.jpg

Articole recomandate

România e pe locul trei în clasamentul statelor europene cu cele mai mari scăderi ale valorii exporturilor în primele șase luni. În prima jumătate a anului, România a exportat bunuri de peste 28 mld. de euro. În topul scăderilor se află Luxemburg și Franța, informează Digi24.ro.


România este pe locul trei în UE în clasamentul statelor cu cele mai mari scăderi ale valorii exporturilor de bunuri în primele șase luni, conform datelor Eurostat.


În primele șase luni din an, România a exportat bunuri de 28,4 miliarde de euro, în scădere cu 18% față de perioada similară din 2019.


Cele mai mari scăderi ale exporturilor de bunuri au fost în Luxemburg (-29% în primul semestru din 2020 față de primele șase luni din 2019) și în Franța (-21%), urmate de România (-18%). La polul opus, cu cele mai mici scăderi din UE în ceea ce privește valoarea exporturilor în primele șase luni, se află Danemarca (-4%), Irlanda (-5%) și Olanda (-9%).


În ceea ce privește deficitul comercial, România se află, în primele șase luni din 2020, pe locul patru în UE în funcție de nivelul acestui indicator, după Franța, Spania și Grecia. Astfel, în prima jumătate a anului, deficitul comerțului internațional cu bunuri din România a fost de 8,8 miliarde de euro, mai mare decât în perioada similară din 2019 (când deficitul comercial a fost de 7,9 miliarde de euro).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 August 2020
Stire din Economie : Constructorii au dat lovitura!
Pagina a fost generata in 0.7434 secunde