România, a șaptea în clasamentul producătorilor de leguminoase din UE
Articole recomandate
Investiție majoră în Portul Constanța, printr-un parteneriat public privat cu investitori din Emiratele Arabe Unite
18 Aprilie 2024
CECCAR: Ediţia a doua a Concursului de cultură şi educaţie financiar-contabilă, la Liceul „Virgil Madgearu”
18 Aprilie 2024
Țițeiul kazah KEBCO, în topul cererii europene
18 Aprilie 2024
„Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est”
18 Aprilie 2024
Comisarul Majestăţii Sale pentru Comerţ şi Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, vizită în Portul Constanţa
17 Aprilie 2024
Ministrul Transporturilor anunță schimbări majore la TAROM
17 Aprilie 2024
Producția totală de leguminoase (mazăre, fasole, lupin, năut și linte) a Uniunii Europene a fost de 4,11 milioane tone în 2018, iar suprafața totală alocată acestor culturi a fost de 2,17 milioane hectare, adică o suprafață puțin mai mică decât cea a insulei Sardinia, arată datele publicate luni de Eurostat și citate de Agerpres.
Statele membre UE cu cea mai mare producție de leguminoase în 2018 au fost Franța (840.000 de tone), Spania (690.000 de tone), Polonia (460.000 de tone), Germania (400.000 de tone) și Lituania (380.000 de tone). Împreună, aceste cinci țări, au fost responsabile pentru 67% din producția totală de leguminoase a UE în 2018. După ele urmează Italia cu o producție de leguminoase de 219.000 de tone în 2018, România cu o producție de 191.000 de tone, Grecia (181.000 de tone) și Bulgaria (122.000 de tone).
În cazul României, datele Eurostat arată că producția de leguminoase variază semnificativ de la un an la altul. Dacă în anul 2016 producția de leguminoase a României a fost de aproximativ 99.000 de tone, în 2017 s-a triplat până la 301.000 de tone, pentru ca în 2018 să scadă la 191.000 de tone, iar în 2019 a crescut până la 265.000 de tone.
Statele membre UE cu cea mai mare producție de leguminoase în 2018 au fost Franța (840.000 de tone), Spania (690.000 de tone), Polonia (460.000 de tone), Germania (400.000 de tone) și Lituania (380.000 de tone). Împreună, aceste cinci țări, au fost responsabile pentru 67% din producția totală de leguminoase a UE în 2018. După ele urmează Italia cu o producție de leguminoase de 219.000 de tone în 2018, România cu o producție de 191.000 de tone, Grecia (181.000 de tone) și Bulgaria (122.000 de tone).
În cazul României, datele Eurostat arată că producția de leguminoase variază semnificativ de la un an la altul. Dacă în anul 2016 producția de leguminoase a României a fost de aproximativ 99.000 de tone, în 2017 s-a triplat până la 301.000 de tone, pentru ca în 2018 să scadă la 191.000 de tone, iar în 2019 a crescut până la 265.000 de tone.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Sâmbătă, 08 Februarie 2020
Luni, 10 Februarie 2020
Luni, 10 Februarie 2020
Sâmbătă, 08 Februarie 2020
Miercuri, 05 Februarie 2020
Marţi, 04 Februarie 2020
Marţi, 04 Februarie 2020
Luni, 03 Februarie 2020
Luni, 03 Februarie 2020
Luni, 03 Februarie 2020