Rolul Uniunii Europene în regiunea Mării Negre, în contextul anexării Crimeii

116
Rolul Uniunii Europene în regiunea Mării Negre, în contextul anexării Crimeii - rolulue-1433514108.jpg

Articole de la același autor

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat în data de 5 iunie, la sediul său din București, masa rotundă cu tema "Rolul Uniunii Europene în regiunea Mării Negre".

Masa rotundă, moderată de Ion M. Ioniță, redactor șef "Foreign Policy România",  a avut loc în contextul în care săptămâna viitoare plenul Parlamentului European, întrunit în sesiune la Strasbourg, va dezbate și vota Raportul referitor la situația militară strategică din bazinul Mării Negre în urma anexării ilegale a Crimeii de către Rusia. Documentul îl are ca raportor pe Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe (AFET).

Dezbaterea raportului în plen este programată pentru miercuri, 10 iunie, în jurul orei 16,15 - ora României.

În evaluarea situației actuale din Marea Neagră, Ioan Mircea Pașcu consideră că "avem de-a face cu anexarea ilegală a unui teritoriu aparținând unui alt stat. Această situație pune sub semnul întrebării actuala ordine internațională, dreptul internațional și, de asemenea, sistemul de securitate din Europa de după sfârșitul Războiului rece și chiar de după cel de-al Doilea Război Mondial."

Ca pași următori Ioan Mircea Pașcu consideră că: "Europa trebuie recunoască faptul că situația strategică din Marea Neagră s-a schimbat dramatic și să considere acest lucru drept o provocare și o amenințare, în anumite condiții, la adresa securității. Europa trebuie să răspundă, împreună cu NATO, acestei situații." 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Iunie 2015
Stire din Economie : Euro se depreciază față de dolar
Pagina a fost generata in 1.2171 secunde