Roboții iau locul scafandrilor, la curățarea părții imerse a navelor

205
Roboții iau locul scafandrilor, la curățarea părții imerse a navelor - robotiiiauloculscafandrilor-1583703127.jpg

Articole de la același autor

Tehnologiile viitorului revoluționează shipping-ul internațional. În ultimele două decenii, știința și tehnologia au accelerat schimbările din această industrie. Digitalizarea, robotica și inteligența artificială produc transformări profunde în domeniul transportului pe apă. Iată unul dintre cele mai recente exemple. 


Hyundai Merchant Marine, cea mai mare companie de transport maritim din Coreea de Sud, va folosi roboți la curățarea părții imerse a navelor aflate în porturi. 


Trebuie știut faptul că, periodic, carenele navelor sunt curățate de scoicile și vegetația ce se depun pe ele și încetinesc viteza. 
Hyundai Merchant a anunțat, săptămâna trecută, că a încheiat un parteneriat cu TAS Global, pentru a adapta roboții la operațiunile de curățare a corpului navelor. Aceștia îi vor înlocui pe curățătorii subacvatici umani. 


Se estimează că, prin utilizarea acestei metode, curățarea corpului navelor se va ieftini cu 40 la sută. Pe de altă parte, folosirea roboților este un procedeu ecologic. Vopseaua desprinsă de pe corpul navelor nu mai ajunge pe fundul mării, fiind colectată într-o stație de filtrare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6031 secunde