Retailerii vor putea accesa fonduri pentru finanțarea chiriilor pentru perioada stării de urgență

133
Retailerii vor putea accesa fonduri pentru finanțarea chiriilor pentru perioada stării de urgență - 1-1594141576.jpg

Articole recomandate

Retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanțarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgență sau de alertă, conform Agerpres.


Conform unui comunicat al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, comisia interministerială coordonată de secretarii de stat din MEEMA Daniela Nicolescu și Liviu Rogojinaru s-a reunit din nou, marți, pentru definitivarea protocolului referitor la reglementarea situației existente între proprietarii și chiriașii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii pandemiei SARS-CoV-2.


Secretarul de stat Liviu Rogojinaru i-a informat pe cei prezenți că banii vor fi putea fi accesați prin schema de ajutor pentru activități de comerț și servicii afectate de Covid19, al cărei buget va fi suplimentat la rectificarea bugetară, ajungând de la 40 la 160 de milioane de lei.


Programul face parte din planul național de investiții și relansare economică, iar ghidul și reglementările programului sunt, în prezent, în lucru. Secretarii de stat în MEEMA au transmis celor prezenți că este important ca, pentru optimizarea efectelor acestor fonduri în economie, între retaileri și mall-uri să existe o înțelegere.


"Cea mai bună soluție este discuția directă dintre cele două părți, cu ministerele ca partener mediator. Noi încercăm să fim parte din rezolvare, însă pentru aceasta e important ca între dumneavoastră să existe un parteneriat, care poate deveni un model de bună practică în viitor", le-a transmis secretarul de stat Liviu Rogojinaru retailerilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2653 secunde