Reprezentanţii RESTO Constanţa au participat la protestul turismului

242

Articole de la același autor

Pentru că a fost ziua protestelor în industria ospitalităţii şi Asociația Patronală a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor şi Beach Barurilor (RESTO Constanța) recent consituită, s-a alăturat colegilor de branşă şi au ieşit marţi în stradă, fiecare în faţa locaţiilor lor. Protestul a ţinut o jumătate de oră, timp în care activitatea a fost oprită. Peste 20 de proprietari de locaţii de alimentaţie publică au participat la protest.

RESTO a atras atenţia guvernanţilor şi autorităţilor locale că industria HoReCa din Constanţa este „sufocată” de numărul mare al acţiunilor de control, desfăşurate de multe ori abuziv, orientate către aplicarea de amenzi. Un alt aspect reclamat este nivelul taxelor locale care nu a fost ajustat şi redus pe perioada pandemiei, chiar dacă au avut activitatea suspendată sau au funcţionat cu restricţii, mai spun protestatarii RESTO. De asemenea, faptul că se întârzie aplicarea măsurilor de sprijin granturile 2, 3 şi 20% duce la dispariţia afacerilor şi a locurilor de muncă.

Aceştia mai atrag atenţia asupra faptului că dialogul cu structurile statului lipseşte şi că se iau decizii cu impact devastator asupra economiei, fără a fi consultaţi. O altă problemă ridicată de RESTO este faptul că nici la ora actuală în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului nu este numit un responsabil pe turism cu care să poarte un dialog. Iar statele europene au introdus industria ospitalităţii în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România neavând nicio dezbatere pe această temă. Pentru perioada următoare Asociaţia Patronală RESTO Constanţa a anunţat că se va întâlni cu reprezentanţii autorităţilor locale pentru a discuta pe tema ridicării restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9382 secunde