Reguli noi privind ajutoarele de stat pentru reducerea emisiilor de carbon

167
Reguli noi privind ajutoarele de stat pentru reducerea emisiilor de carbon - regulinoiprivindajutoareledestat-1600884205.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a adoptat versiunea revizuită a „Orientărilor privind ajutoarele de stat din cadrul sistemului UE de comercializare a certificatelor de emisii după 2021”. Acestea vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2021, odată cu începerea noii perioade de comercializare.

Orientările revizuite vor direcționa ajutoarele numai către sectoarele expuse riscului de relocare a emisiilor de dioxid de carbon din cauza costurilor indirecte ridicate ale emisiilor și a expunerii semnificative a acestora la comerțul internațional. Pe baza unei metodologii obiective, sunt eligibile 10 sectoare și 20 de subsectoare (comparativ cu 14 sectoare și 7 subsectoare, în temeiul orientărilor anterioare). Noile orientări vor asigura o rată de compensare stabilă de 75% în noua perioadă (redusă de la 85%, cât era la începutul perioadei anterioare de comercializare din cadrul ETS) și vor exclude compensațiile pentru tehnologiile ineficiente, pentru a stimula în continuare întreprinderile să fie eficiente din punct de vedere energetic. Totodată, vor condiționa acordarea compensării de depunerea de către întreprinderile în cauză a unor eforturi suplimentare de decarbonizare, cum ar fi respectarea recomandărilor efectuate în urma auditului privind eficiența lor energetică.

De asemenea, orientările țin seama de particularitățile întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), în conformitate cu Strategia pentru IMM-uri pentru o Europă sustenabilă și digitală, prin exceptarea acestora de la noua cerință privind condiționalitatea, în vederea limitării sarcinii lor administrative.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 August 2020
Stire din Economie : Info bancar
Miercuri, 12 August 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.5451 secunde