Reguli mai simple pentru alocarea finanțărilor europene

135
Reguli mai simple pentru alocarea finanțărilor europene - regulimaisimplepentrualocareafin-1607275925.jpg

Articole de la același autor

Negociatorii Parlamentului și ai Consiliului European au căzut de acord ca resursele totale pentru fondurile economice, sociale și teritoriale disponibile pentru perioada 2021 - 2027 să se ridice la 330 miliarde euro.

Potrivit acordului, regiunile mai puțin dezvoltate vor continua să beneficieze de un sprijin substanțial al UE, cu rate de cofinanțare de până la 85% din fondurile furnizate de UE. Rata de cofinanțare pentru regiunile de tranziție și cele mai dezvoltate a fost stabilită la 60% și, respectiv, 40%.

Acordurile de parteneriat, care sunt pregătite de autoritățile naționale, pentru Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), Fondul de coeziune, Fondul social european Plus (FSE +) și Fondul european pentru pescuit și maritim (FEPAM) vor fi simplificate și limitate la 35 de pagini. Autoritățile regionale, locale, urbane și alte autorități publice, partenerii economici și sociali, societatea civilă, precum și organismele de cercetare, după caz, vor fi parteneri cheie la acorduri.
Măsurile legate de suspendarea acordării finanțărilor atunci când țările nu respectă orientările UE privind politicile economice și de ocupare a forței de muncă vor fi limitate în timp (procedurile de suspendare pot fi aplicate numai între 2023 și 2025). Sancțiunile legate de nerespectarea obiectivelor economice naționale, cum ar fi deficitul excesiv, nu vor fi aplicabile atâta timp cât clauza generală de evadare a Pactului de stabilitate și creștere este activată. Fondurile FSE + și Interreg nu pot fi suspendate.

Există acum cinci obiective politice ce vor fi susținute prin acordarea finanțării: o Europă mai competitivă și mai inteligentă; o tranziție mai ecologică, cu emisii reduse de carbon, către o economie netă de zero carbon și o Europă rezistentă; o Europă mai conectată; o Europă mai socială și mai favorabilă incluziunii; o Europă mai aproape de cetățeni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2582 secunde