Reformele ministrului Ioana Petrescu

296
Reformele  ministrului Ioana Petrescu - reformeleministrului-1401468882.jpg

Articole de la același autor

Ioana Petrescu este, de departe, cel mai activ și mai reformist ministru al finanțelor publice din România post-decembristă. În numai trei luni a făcut mai mult decât predecesorii ei și a pus pe roate mai multe proiecte de modernizare a Fiscului.

În cadrul unei conferințe de presă, în care și-a prezentat bilanțul activității la trei luni de la preluarea mandatului, ministrul a anunțat că se lucrează la rescrierea Codului fiscal și a celui de procedură fiscală. Cele două legi vor fi puse în dezbatere publică în această vară, pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2015. Grupurile care lucrează la acest proiect au întâlniri săptămânale.

Potrivit concepției sale: "Fiscul trebuie să aibă și un rol de educator, iar un prim lucru pe care îl vom face este de a pune și în online, și în broșuri cele mai relevante răspunsuri la întrebările care ne sunt adresate."

Fiscul își va renova formularistica. Printre altele se are în vedere introducerea unui nou formular al deciziei de impunere. O altă schimbare se referă la faptul că, în decurs de 3 - 6 luni, se va trece la transmiterea electronică a adeverințelor de venit și a altor documente.

În decurs de 3 - 6 luni, Agenția Națională de Administrare Fiscală va finaliza un proiect care va îmbunătăți relația dintre contribuabil și fisc. În baza unui username și a unei parole, pe care o primește de la ANAF, fiecare contribuabil - angajatul va putea afla cât a plătit angajatorul pentru el, ce datorii are el însuși la stat sau cât a plătit. În acest moment foarte puține persoane fizice plătesc certificate digitale care să permită aflarea acestor informații pe care Fiscul vrea să le ofere gratuit persoanelor fizice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Economie : Calendarul fiscal al lunii mai
Vineri, 30 Mai 2014
Stire din Economie : Fiscul va fi și educator
Marţi, 13 Mai 2014
Stire din Economie : Calendarul fiscal  al lunii mai
Pagina a fost generata in 1.7205 secunde