Proiectul strategiei energetice, actualizat

Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă - printre priorități

562
1
Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă - printre priorități - reactoare-1504434565.jpg

Articole recomandate

Ministerul Energiei a înființat un grup de lucru care va actualiza, până la mijlocul lunii octombrie, proiectul Strategiei Energetice a României pentru perioada 2017 - 2030, urmând ca documentul să conțină și o listă cu investițiile prioritare din sector, precum reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă sau hidrocentrala Tarnița, a declarat Andrei Maioreanu, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Andrei Maioreanu susține că România poate să ducă la îndeplinire condițiile asumate în fața Uniunii Europene prin mixul energetic propriu.

"Noul proiect de strategie se va baza pe aceste obiective: securitate energetică, îmbunătățirea eficienței energetice, investiții, protecția mediului. Trebuie să prioritizăm ce ne propunem ca investiții și va exista o listă de obiective de investiții foarte importante. Spre exemplu, reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, hidrocentrala Tarnița și grupul nou de 600 MW de la Rovinari - cu siguranță aceste obiective de interes național se vor regăsi în strategia energetică, mergând cu analiza până la identificarea clară a surselor de finanțare", a declarat Andrei Maioreanu, citat de Agerpres.

Totodată, strategia va ține cont de programele de investiții ale fiecărei companii în parte.

Comentează știrea

consumator
4 septembrie 2017
si 5,6,7 etc

dupa cate stiu, Romania produce mai multa energie electrica decat are nevoie. atunci dece avem nevoie de noi reactoare care costa miliarde? NU AVEM MEDICAMENTE ,SCOLILE SUNT CA IN EVUL MEDIU, SPECIALISTII PLEACA PTCA NU SUNT PLATITI, CULTURA ESTE LA PAMANT ,nu avem sosele,trenurile merg cu 45km/h, dar avem nevoie de electricitate, care nu ne lipseste. IN MOD SIGUR NICI UN GUVERNANT NU A DESCHIS DICTIONARUL PENTRU A-SI INSUSI EXPLICATIA CUVANTULUI "PRIORITATE".

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3734 secunde