Ratingul României pe piețele internaționale se îmbunătățește

387
Ratingul României pe piețele internaționale se îmbunătățește - ratingulromanieipepieteleinterna-1618745494.jpg

Articole de la același autor

Agenția de rating Standard & Poor's a anunțat îmbunătățirea perspectivei de la „negativ" la „stabil" aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României pe termen lung și scurt în monedă locală și valută.

Este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei rating-ului României operată de această agenție din noiembrie 2013 și până în prezent. De asemenea, agenția a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută.

Standard & Poor’s a precizat în comunicatul de presă că perspectiva stabilă arată credibilitatea măsurilor de consolidare fiscală promovate de Guvern și anticipează că finanțele publice și poziția externă a României se vor stabiliza în următorii doi ani. Agenția apreciază ca riscurile generate de deficitele gemene (deficitul bugetar și deficitul de cont curent) încă ridicate ale României sunt atenuate de perspectiva absorbției unui volum important de fonduri europene (România fiind unul din principalii beneficiari ai fondurilor structurale prevăzute în Cadrul Multianual al UE și în Facilitatea de Redresare și Reziliență), precum și de programul de reforme asumate de către Guvern pentru relansarea creșterii economice. Totodată, reconfirmarea ratingului suveran este susținută și de accesul robust al României la finanțarea de pe piețele internaționale de capital.

Potrivit agenției, reformele planificate de actualul Guvern ar asigura crearea unui cadru fiscal mai robust, limitând riscurile de inversare a politicilor de consolidare fiscală, ceea ce va conduce la acțiuni de îmbunătățire a ratingului suveran al României.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3721 secunde