Ratingul de țară al României a fost reconfirmat

168
Ratingul de țară al României a fost reconfirmat - ratinguldetaraalromanieiafostrec-1591537005.jpg

Articole de la același autor

Agenția de rating Standard & Poor's a reconfirmat rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, precum și perspectiva negativă.

Decizia agenției de rating are la bază nivelul moderat al datoriei publice și al datoriei externe, dar și accesul flexibil al României la finanțare pe piața internă și internațională, care poate atenua posibile riscuri asociate cu nevoia ridicată de finanțare a sectorului public pe termen scurt.

"Anunțul Standard & Poor's reconfirmă faptul că măsurile actualului Guvern pentru combaterea efectelor socio-economice ale crizei COVID-19 și asigurarea unor finanțe publice sustenabile au fost cele corecte în contextul global actual. Așa cum am subliniat și în trecut, agenția consideră că situația gravă a finanțelor publice a fost cauzată de creșterile nesustenabile ale cheltuielilor angajate de guvernul anterior, de iresponsabilitatea politicii fiscale prociclice promovate în ultimii trei ani", a declarat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Evaluarea agenției subliniază că majorarea pensiilor din sectorul public, care ar urma să aibă loc în luna septembrie a acestui an, ar avea un impact considerabil asupra finanțelor publice. Nu în ultimul rând, agenția de rating apreciază că politica fiscală expansionistă promovată începând cu anul 2018 a condus la unele dintre cele mai mari deficite gemene pentru o țară din categoria piețelor emergente, precum și la erodarea sustenabilității finanțelor publice în România. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Iunie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 13 Mai 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4568 secunde