Rafinăria Petromidia intră în revizie pentru două săptămâni

238
Rafinăria Petromidia intră în revizie pentru două săptămâni - petromidia-1472565809.jpg

Articole recomandate

Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, a notificat săptămâna trecută autoritățile locale de mediu în legătură cu intrarea în revizie a rafinăriei Petromidia.

Lucrările erau programate inițial pentru luna septembrie și fac parte din programul de mentenanță periodică a instalațiilor. Acestea vor dura 15 zile.

Astfel, rafinăria a finalizat deja procedurile de oprire eșalonată a instalațiilor și urmează golirea și curățarea cu abur a echipamentelor. În această perioadă se vor realiza lucrări de reparație, mentenanță și probe tehnologice în instalațiile de pe platforma Petromidia.

Pe parcursul acestei perioade, compania va continua livrările de produse către clienții și partenerii săi, conform angajamentelor asumate.

"Menționăm că activitatea rafinăriei Petromidia și a diviziei de petrochimie a fost oprită în perioada 11 octombrie - 20 noiembrie 2015 pentru realizarea reviziei generale programate de 5 ani, valoarea totală a investițiilor realizate s-a ridicat la 82 milioane USD", se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Totodată, în cadrul anchetei oficiale a autorităților privind incidentul care a avut loc pe 22 august în incinta rafinăriei, în cursul zilei de 26 august s-au primit citații, atât de către societățile Rompetrol Rafinare și Rominserv, cât și de patru angajați ai acestora. În baza lor, atât cele două societăți, cât și angajații săi sunt convocați pentru astăzi, 31 august, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru a furniza informații suplimentare.

De asemenea, ambele societăți au demarat o ancheta internă pentru a elucida împrejurările care au cauzat tragicul eveniment.

Încă de la început, societățile Grupului au asigurat tot suportul autorităților implicate în cercetarea incidentului, fiind puse la dispoziția acestora toate documentele solicitate.

v v v

Reamintim că pe data de 22 august un incendiu puternic a izbucnit la una dintre instalațiile Rafinăriei Petromidia. Incidentul s-a soldat cu moartea unei persoane și rănirea altor trei. În momentul de față, atât autoritățile competente, cât și reprezentanții companiei fac cercetări pentru a stabili cauzele care au condus la această tragedie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4416 secunde