Pulsul economiei

215
Pulsul economiei - pulsuleconomiei-1593793974.jpg

Articole de la același autor

În luna iulie, Ministerul Economiei va lansa schema de ajutor pentru cinematografie. Aceasta este multianuală și va avea un buget de 50 de milioane de euro.

x x x

Potrivit Ministerului Transporturilor, consiliul de administrație al companiei Metrorex, întrunit în ședință, astăzi 2 iulie 2020, a luat act de demisia directorului general Mariana Miclăuș. Demisia a fost determinată de termenul de finalizare a magistralei de metrou M5 Râul Doamnei – Eroilor, prevăzut pentru data de 30 iunie 2020. În locul ei a fost numit Gabriel Mocanu, care asigură interimatul funcției. Până la momentul numirii, acesta ocupa funcția de director al Direcției infrastructură și sisteme informatice, având o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex.

x x x

Proiectul autostrăzii A13 Brașov - Bacău a intrat în linie dreaptă, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat, în urma licitației, câștigătorul care va realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție, respectiv, asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL.

Ordinul de începere a lucrărilor de proiectare va fi semnat în următoarele zile, iar după finalizarea acestei etape, se va organiza licitația pentru construcția efectivă a primei autostrăzi care va lega Moldova de Ardeal. Realizarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate beneficiază de fonduri europene, iar contractul pentru realizarea celor două etape a fost semnat în luna mai 2020.

Autostrada Bacău – Brașov se va face, din fonduri europene.

x x x

Cotațiile barilului de petrol sunt în creștere. Pe data de 3 iulie 2020, la ora 16138 dolari pe baril, cu 0,58 dolari, respectiv 1,38% mai mare decât la începutul zilei de tranzacționare.

x x x

În data de 3 iulie 2020, la ora 15,40, în top 10 al celor mai tranzacționate companii de pe piața de capital, primul loc era ocupat de SIF Oltenia. Se înregistraseră până în acel moment 65 tranzacții, în volum 831.672, în valoare de 2.449.618,98 lei. Prețul pe acțiune era de 2,2000 lei, mai mic cu 0,0% față de momentul deschiderii zilei de tranzacționare. În clasament urmau: Banca Transilvania, Erste Group Bank, SNGN Romgaz, OMV Petrom, Fondul Proprietatea, SNTGN Transgaz, Nuclearelectrica, BRD – Groupe Societe Generale și Transelectrica.

Acțiunile a trei dintre cele zece companii s-au vândut cu prețuri mai mari față de cele de la deschiderea zilei de tranzacționare. Creșterile de preț au variat între 0,17% și 0,69% pe acțiune.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iunie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Sâmbătă, 06 Iunie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Joi, 02 Iulie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.4146 secunde