Pulsul economiei

186
Pulsul economiei - pulsuleconomiei-1544363785.jpg

Articole de la același autor

Suma alocată subvenției pentru motorină folosită în agricultură a fost majorată, la ultima ședință de guvern, cu 67 de milioane de lei, astfel încât suma totală alocată în acest an va ajunge la 487 de milioane de lei. Totodată au fost aprobate sumele destinate susținerii sectorului zootehnic. Suma totală pentru 2018 este de aproape 486 de milioane de lei.

v v v

Comisia Europeană îi acordă României un grant în valoare de 34.278.750 de euro, reprezentând 75% din costurile eligibile pe care țara noastră le-a angajat pentru măsurile de urgență în vederea combaterii pestei porcine africane.

v v v

Autoritățile locale au primit dreptul de a impozita turnurile de susținere a turbinelor eoliene ca urmare a "completării" definiției clădirii din Codul fiscal, la capitolul taxe și impozite locale. Legea adoptată de Parlament adaugă în categoria clădirilor turnurile de susținere a turbinelor eoliene. Regimul acestei categorii de construcții s-a aflat în centrul unor dispute dintre mediul de afaceri și reprezentanții autorităților locale.

v v v

Curtea de Conturi a constatat că, în perioada 2015 - 2017, membrii administratori și directorii Nuclearelectrica ar fi fost plătiți cu 2,1 milioane de lei în plus față de cât ar fi trebuit, în condițiile în care nu au fost îndepliniți indicatorii de performanță din planul de management inițial, stabiliți la începutul mandatului. Actuala conducere contestă raportul, spunând că planul de management a fost revizuit, iar indicatorii de performanță au fost actualizați prin hotărâri în AGA și consiliile de administrație.

v v v

Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor, a trimis spre publicare, în "Monitorul Oficial", ordinul prin care se liberalizează transportul rutier de persoane, în România. Măsura le permite și altor transportatori, care dețin mașini noi, să intre pe piață și să-i concureze pe cei ce o controlează, în prezent.

v v v

Cotațiile barilului de petrol sunt în creștere. Pe data de 9 decembrie 2018, la ora 15,40 pe contractele futures, bursa din Londra a afișat o cotație de 61,67 dolari pe baril, cu 1,61 dolari, respectiv 2,68% mai mare decât la începutul zilei de tranzacționare. 
v v v

Moneda europeană s-a depreciat, nereușind să urce peste pragul de 1,20 dolari, atins pe 3 ianuarie 2018. Pe data de 9 decembrie 2018, rata de schimb de pe piața europeană era de 1,1393 dolari pentru un euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9988 secunde