Propunerile Camerei de Comerț și Industrie a României, incluse în PNRR

209
Propunerile Camerei de Comerț și Industrie a României, incluse în PNRR - propunerilecamereidecomertinclus-1622641008.jpg

Articole de la același autor

Ovidiu Silaghi - secretarul general al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) a participat la reuniunea secretarilor generali ai organizațiilor membre EUROCHAMBRES. În cadrul evenimentului a avut loc un schimb de opinii privind planurile naționale de redresare și reziliență ale statelor membre.

Prin intermediul celor 45 de organizații naționale membre și a celor 1.700 de camere de comerț regionale și locale, EUROCHAMBRES reprezintă peste 20 milioane de întreprinderi din Europa, dintre care 98% sunt IMM-uri.

„Încă de la început, CCIR și-a exprimat dorința de a sprijini Guvernul Român, prin consultări, în schițarea principalelor priorități și sectoare de interes pentru comunitatea de afaceri, care să fie incluse în PNRR. În acest sens, la începutul lunii februarie 2021, CCIR a elaborat un document de poziție unde se regăsesc domeniile prioritare care, din perspectiva noastră, sunt importante pentru a fi incluse în PNNR, fie pentru reforme, fie pentru investiții. Sectoarele prioritare și domeniile identificate pentru reforme și investiții care au fost, în cele din urmă, incluse în planul național sunt cele referitoare la digitalizarea și reducerea birocrației în administrația publică, decarbonizarea transportului, modernizarea și extinderea infrastructurii feroviare, creșterea investițiilor în tehnologiile verzi și curate, precum și în cele mai poluante sectoare (transport, agricultură, construcții și industria prelucrătoare) pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a declarat Ovidiu Silaghi.

CCIR este membră a EUROCHAMBRES începând cu anul 1993, având inițial calitatea de membru afiliat, iar începând cu 2007, în urma aderării României la Uniunea Europeană, a obținut calitatea de membru cu drepturi depline.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4385 secunde