Promovarea exporturilor, în dezbatere publică

94
Promovarea exporturilor, în dezbatere publică - promovareaexporturilor-1620927544.jpg

Articole de la același autor

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă (OUG) pentru noul sistem de promovare a exporturilor a fost lansat în dezbatere publică, a anunţat ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.

„Este un sistem de bun simț și simplu. 50% din cheltuielile pe care o firmă le angajează pentru a participa la târguri și misiuni economice internaționale se vor putea transforma în credit fiscal. Adică dacă ai cheltuit 10.000 de lei, 5.000 lei îi scazi din impozitul datorat”, a scris ministrul Economiei.

Toate întreprinderile care vor să facă export şi să se promoveze pe noi pieţe au acum o legislaţie care vine în sprijinul lor. „Nu va mai exista niciun fel de discriminare subiectivă, nici cerința de a face parte din asociația potrivită pentru a beneficia de susținere. Selecția firmelor și târgurilor nu o va face o comisie centrală, ci fiecare antreprenor va decide pentru sine dacă și unde să meargă pentru a-și promova produsele. Iar decizia o va lua cu răspundere, plătind din banii proprii”.

Astfel, potrivit OUG pentru liberalizarea promovării exportului românesc, toţi antreprenorii vor avea acces la un sistem democratic, deschis tuturor firmelor, fără comisioane umflate din bani publici şi se va face auto-selecţie bazată pe rezultate.

Proiectul poate fi găsit pe adresa http://www.economie.gov.ro/ transparenta-decizionala/proiecte-in-dezbatere-publica.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4216 secunde