Proiectul drumului expres Craiova - Pitești a fost transmis Comisiei Europene

158
Proiectul drumului expres Craiova - Pitești a fost transmis Comisiei Europene - proiectuldrumuluiexprescraiovapi-1609785988.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor a finalizat și transmis, la Comisia Europeană, proiectul de investiții „Drum expres Craiova - Pitești”.

Acesta va realiza legătură între cele două ramuri ale coridorului TEN-T Core Rin-Dunăre din România și va facilita integrarea economică în UE. Drumul expres Craiova - Pitești va servi tranzitul internațional de mărfuri si persoane de pe teritoriul României, asigurând mobilitatea si conectivitatea regiunii sud-vestice a țării cu rețeaua națională TEN-T Core.



Va avea lungimea de 121,185 km, patru benzi, 10 noduri rutiere, 75 poduri și pasaje și 26 intersecții denivelate fără acces, precum și trei baze de întreținere și deszăpezire, patru spaţii de servicii și patru parcări de scurtă durată.


Valoarea totală a proiectului este de 4.933.925.482,39 lei. Finanțarea se asigură din fonduri europene, în proporție de 85%, iar 15%, din bugetul beneficiarului. Investiția trebuie finalizată până la 31 decembrie 2023.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3794 secunde