Programul Start Up Nation 2018 debutează pe 27 decembrie

260
Programul Start Up Nation 2018 debutează pe 27 decembrie - programulstartup-1545409064.jpg

Articole recomandate

Aplicația pentru înscrierea în Programul Start-Up Nation 2018 este programată să fie deschisă în data de 27 decembrie 2018, ora 10.00, anunță vineri Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

"Procedura de implementare a ediției 2018 a Programului Start-Up Nation a fost publicată joi în Monitorul Oficial, ultimul pas important înainte de deschiderea aplicației, programată pe 27 decembrie, la ora 10:00. Documentul prevede că, pentru plățile efectuate în valută, conversia se face la cursul de schimb al Băncii Naționale a României, valabil pentru ziua publicării Ordinului de aprobare a schemei de ajutor de minimis în Monitorul Oficial al României. Pentru ziua de joi, 20 decembrie, cursul euro/leu comunicat de BNR a fost 4,6598", se precizează într-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Schema de minimis are ca obiective principale stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puțin dezvoltate economic, în care densitatea IMM-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă și inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților.

Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 5.3236 secunde