Programul "Prima Casă" ar putea fi extins și pentru românii din străinătate

180
Programul

Articole de la același autor

Programul "Prima Casă" ar putea fi extins și pentru românii care locuiesc în străinătate. Concret, persoanele care au permis de ședere și de muncă, eliberate de autoritățile statului în care lucrează și-ar putea lua o casă prin acest program, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică, ieri. 


Potrivit actului normativ, va fi stabilit un plafon destinat pentru garantarea achiziției sau construirii unei locuințe de către românii care locuiesc în străinătate. Până pe 31 decembrie 2014, plafonul garanțiilor acordate exclusiv pentru achiziționarea sau construirea de locuințe pentru românii care locuiesc în străinătate este de 25 de milioane lei, alocat din plafonul rămas nealocat și/sau neutilizat destinat ANL, devenit plafon general de garantare în cadrul Programului "Prima Casă". 


"Este o propunere venită din practică, prin care dorim să-i sprijinim pe românii care muncesc în străinătate să își achiziționeze sau să își construiască o locuință. În același timp, măsura va contribui la o administrare mai eficientă și la creșterea gradului de utilizare a portofoliului de garanții din programul «Prima Casă»", consideră ministrul Finanțelor, Ioana-Maria Petrescu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0001 secunde