Programul „Noua Casă”, la mare căutare

529
Programul „Noua Casă”, la mare căutare - programulnouacasa-1619026756.jpg

Articole de la același autor

De când a demarat programul „Noua Casă”, din 26 martie 2021, se bucură de un real succes în rândul doritorilor de o locuinţă a lor.

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a declarat în cadrul unei conferinţe, că zilnic se primesc 200 de cereri pentru a primii garanţii în Programul „Noua Casă”. „La aproape 20 de zile de când a început programul s-a consumat 10% din plafon, un record pentru acest program. Rezultatele anului 2020 sunt de-a dreptul remarcabile în sensul că Fondul Naţional de Garantare a aprobat aproape 13% din numărul total de garanţii pe care FNGCIMM le-a acordat în cei 18 ani”, a spus Dumitru Nancu.

Plafonul de garantare a programului Noua Casă 2021 este în valoare de 1,5 miliarde de lei, iar Ministerul Finanţelor a diminuat comisionul de administrare, de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garanţiei. FNGCIMM a finalizat procedura de alocare a plafoanelor anuale ale garanţiilor care pot fi emise de către băncile participante, în funcţie de ponderea garanţiilor acordate de către fiecare finanţator în anul precedent. Plafonul va fi distribuit cu acordul Ministerului Finanţelor, urmând ca aplicaţia informatică să fie deschisă pentru cele 14 bănci participante în program.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3976 secunde