Prognoza INS: stabilitate în industrie, comerț și servicii până în februarie

135
Prognoza INS: stabilitate în industrie, comerț și servicii până în februarie - ddd-1578384614.jpg

Articole recomandate

Activitatea derulată în industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul și servicii va înregistra o relativă stabilitate în următoarele trei luni, în timp ce prețurile vor crește în industria prelucrătoare și construcții, conform tendințelor pe care managerii români le anticipează pentru perioada decembrie 2019 - februarie 2020, potrivit anchetei de conjunctură publicată de Institutul Național de Statistică (INS), transmite Agerpres.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna decembrie 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural -5%). Pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se estimează creștere (sold conjunctural +18%).

Referitor la numărul de salariați, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4% pe total industrie prelucrătoare. Pentru prețurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +8%).

Potrivit estimărilor din luna decembrie 2019, în activitatea de construcții se va înregistra, în următoarele trei luni, o scădere a volumului producției (sold conjunctural -32%). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural -15%).

În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează o creștere moderată a acestora (sold conjunctural +9%).

În sectorul comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendință de relativă stabilitate a activității economice (sold conjunctural +3%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra o relativă stabilitate (sold conjunctural -2%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +14%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +26%).

Conform estimărilor din luna decembrie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%).

În sectorul de servicii se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +2%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural +5%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Inflația continuă să crească
Joi, 17 Octombrie 2019
Stire din Economie : Ce mănâncă românii?
Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Stire din Economie : Inflația crește și tot crește de trei ani
Vineri, 14 Decembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.5261 secunde