Prefectul județului Constanța intervine în conflictul de la CSCT

389
Prefectul județului Constanța intervine în conflictul de la CSCT - prefectuljudetuluiconstantainter-1602693619.jpg

Articole de la același autor

Conflictul de la compania Constanța South Container Terminal (CSCT) din portul Constanța intră într-o nouă fază. Astăzi, 15 octombrie 2020, la ora 15, sunt convocați la o întâlnire cu prefectul județului Constanța reprezentanții sindicatelor, ai operatorului portuar și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. Din delegația sindicală vor face parte: Ion Caraignat – președintele Filialei Constanța a Confederației Naționale a Sindicatelor „Cartel Alfa”, Vasile Zelca – vicepreședintele filialei și Pavel Nicolae – liderul Sindicatului Uniport Constanța, unul dintre cei trei macaragii concediați de la CSCT.

La discuții, compania Constanța South Container Terminal ar trebui să fie reprezentată de directorul general Cosmin Cristea – după cum au solicitat sindicaliștii, iar ITM, de inspectorul șef Eugen Bola.

Scopul reuniunii este acela de a pune părțile din conflict față în față și de a le ajuta să găsească o cale de rezolvare a acestuia. Rămâne de văzut dacă managerul operatorului portuar va da curs invitației. Ignorarea ei ar echivala cu o sfidare adusă autorității statului român.

„În cadrul întâlnirii, inspectorul șef Eugen Bola va trebui să prezinte raportul privind controlul recent efectuat de ITM la Compania Constanța South Container Terminal, în urma sesizărilor sindicatelor”, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Ion Caraignat.

După cum se cunoaște, decizia conducerii companiei Constanța South Container Terminal de a concedia trei operatori de pe macaralele portal de cheu, în frunte cu Pavel Nicolae - liderul unuia dintre cele două sindicate din terminalul de containere, a stârnit proteste în valuri, la sediul operatorului portuar, în fața Prefecturii Constanța și la poarta Ambasadei Emiratelor Arabe Unite, în București. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.785 secunde