Poziția UE în disputa dintre Turcia și Cipru privind activitățile de foraj marin

Joi, 17 Octombrie 2019
187
Consiliul UE a analizat activitățile de foraj ilegale ale Turciei în zona de est a Mării Mediterane și a adoptat următoarele concluzii. 
Având în vedere continuarea activităților ilegale de foraj ale Turciei în estul Mediteranei, Consiliul își reafirmă solidaritatea deplină cu Ciprul în ceea ce privește respectarea suveranității și a drepturilor sale suverane, în conformitate cu dreptul internațional. 
Consiliul reamintește concluziile sale din 15 iulie 2019, în integralitatea lor, și mai ales faptul că delimitarea zonelor economice exclusive și a platformei continentale ar trebui abordată prin dialog și negociere cu bună credință, cu respectarea deplină a dreptului internațional și în conformitate cu principiul relațiilor de bună vecinătate. 


Pe baza lucrărilor pregătitoare deja întreprinse, Consiliul este de acord cu instituirea unui regim-cadru de măsuri restrictive care să vizeze persoanele fizice și juridice responsabile de activitățile ilegale de foraj de hidrocarburi în estul Mediteranei sau care sunt implicate în aceste activități și invită Înalta Reprezentantă și Comisia să prezinte rapid propuneri în acest sens.


Pagina a fost generata in 0.3115 secunde