Poziția României privind planul de redresare economică a UE

164
Poziția României privind planul de redresare economică a UE - pozitiaromanieiprivindplanuldere-1592139152.jpg

Articole de la același autor

Miniștrii de finanțe din Uniunea Europeană au continuat schimbul de opinii cu privire la situația economică și la planurile de redresare în contextul crizei Covid-19. În cadrul videoconferinței Eurogroup, accentul s-a pus pe complementaritatea dintre politicile naționale și cele europene.

În cadrul dezbaterilor, Sebastian Burduja, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice și responsabil cu afacerile europene, a prezentat opinia ministerului, subliniind că nu este momentul oportun pentru inițierea unei dezbateri separate pentru zona euro în cadrul instrumentului de urgență pentru redresare: "România consideră că răspunsul UE la criză trebuie să ducă la redresare economică pentru toate statele membre. O dezbatere dedicată zonei euro va îngreuna negocierile, și așa destul de dificile, și va complica și mai mult un proces care este deja destul de complex".

Referitor la complementaritatea dintre planurile naționale și cel european, Sebastian Burduja susține că, în cazul statelor membre cu decalaje de convergență, nevoia de investiții ar trebui evaluată cu multă atenție.

"În opinia noastră, pentru toate instrumentele de relansare economică, coeziunea ar trebui să fie baza pentru cheia de alocare, ținând cont de disparitățile istorice și de diferitele stadii de dezvoltare ale statelor membre", a declarat secretarul de stat.

În ceea ce privește nevoile de finanțare generate de criză, analiza Comisiei indică 1,5 trilioane euro pentru nevoile de investiții, între 720 și 1.200 miliarde euro pentru nevoile de recapitalizare a companiilor și 1,7 trilioane euro pentru nevoile suplimentare pentru refinanțarea datoriilor suverane în anii 2020 și 2021. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3871 secunde