Poștașul a ajuns să-și bată joc de noi

634
Poștașul a ajuns să-și bată joc de noi - postasul-1447263763.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu câteva zile, locatarii blocului L64, de pe bulevardul 1 Decembrie 2015, s-au trezit cu maldăre de plicuri aruncate deasupra cutiilor poștale. Poștărița nu se mai obosise să le trieze după destinatar și să le introducă în cutii, așa cum e procedura legală. Locatarii, indignați de comportamentul fără precedent al lucrătorului poștal, s-au văzut nevoiți să își caute singuri corespondența aruncată la grămadă.

Nu este nici primul, nici singurul caz de proastă servire din partea lucrătorilor Poștei Române. Sunt frecvente cazurile de încurcare și de rătăcire a corespondenței. La același bloc, locatarii au descoperit în cutiile lor poștale, de nenumărate ori, plicuri și avize poștale ce nu le erau adresate, pe care figurau alte străzi sau blocuri. De câte ori li s-a atras atenția, tot lucrătorii poștali au fost cu gura mare. Unul dintre ei chiar a avut nerușinarea să pretindă că persoana care găsise plicul rătăcit în cutia sa poștală să-l predea la adresa corectă. A fost nevoie de muncă de lămurire pentru a-l determina pe poștaș să preia respectiva corespondență.

Din cauza modului defectuos în care unii dintre lucrătorii Poștei Române își îndeplinesc obligațiile de serviciu, destinatarii au prejudicii materiale sau ajung în conflict cu autoritățile. Am întâlnit mai multe cazuri când trimiterile instanțelor de judecată au ajuns la alte adrese, astfel că destinatarii nu s-au mai putut prezenta în fața Justiției, pentru a-și apăra cauzele.

Printre cele ce se rătăcesc cel mai frecvent sunt trimiterile poștale ale Autorității Naționale de Administrare Fiscală. Nu de puține ori, contribuabilii care s-au prezentat la unitățile fiscale pentru a lămuri încurcăturile ivite, au fost șocați să afle că Fiscul le trimisese acasă mai multe înștiințări de plată și decizii de executare silită. Când au cerut dovada, cei de la Fisc le-au arătat plicurile care se întorseseră cu mențiunea Poștei: "Destinatarul necunoscut". Sub nicio formă nu puteau fi acuzați contribuabilii pentru încurcăturile produse. Ei demonstrau cu documente că nu își schimbaseră domiciliul. Vina nelivrării corespondenței la adevărații destinatari era a Poștei, a lucrătorilor ei. Din cauza lor, contribuabilii respectivi s-au trezit cu penalizări și accesorii de plată.

Mai grav este că există și cazuri de falsificare a semnăturii destinatarului pe talonul de confirmarea de primire a corespondenței transmisă de Fisc.

"Inventivitatea" și tupeul unora dintre lucrătorii poștali întrece orice limite. La începutul acestei săptămâni, o poștăriță i-a propus directorului unei companii constănțene din zona Halta Traian să-i ducă o dată pe săptămână întreaga presă cotidiană din cursul săptămânii. "Vrem să ne ușurăm munca" - a motivat reprezentata Poștei Române.

Exemplele de proastă ori dezastruoasă servire din partea Poștei Române sunt numeroase, iar șirul clienților nemulțumiți este mare.

Cauzele degradării serviciilor acestei companii, atât de respectate în trecut, sunt numeroase, și totul pornește de la amestecul politicului în conducerea ei.

De-a lungul anilor, lucrătorii Poștei Române au organizat numeroase acțiuni de protest, dar rezultatul a fost continuarea degradării statutului poștașului român. Nu este de mirare că, ajungând să nu își mai iubească și să-și respecte meseria, scârbiți de condiția lor socială, unii dintre poștași au ajuns să își bată joc de propria muncă și de destinatari.

v v v

Poșta Română este operatorul național din domeniul serviciilor poștale. Capitalul său este majoritar de stat, acțiunile fiind împărțite între statul român, reprezentat de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (75% din pachetul de acțiuni) și Fondul Proprietatea (25%). Compania deține o rețea de peste 7.100 de subunități poștale la nivel național, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poștale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4697 secunde