Portul Constanța și porturile din Republica Coreea au pus bazele viitoarei colaborări

249
Portul Constanța și porturile din Republica Coreea au pus bazele viitoarei colaborări - portulconstanta-1435854109.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor din România și Ministerul Oceanelor și Pescuitului din Republica Coreea au semnat, pe data de 2 iulie 2015, în portul Constanța, Memo-randumul de înțelegere în domeniul dezvoltării cooperării portuare.


Semnatarii documentului sunt Iulian Matache, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și Park Junkwon, director general în Ministerul Oceanelor și Pescuitului din Republica Coreea.


Scopul memorandumului este "facilitarea schimbului de bune practici și de resurse administrative, tehnice și umane necesare, în domenii de interes comun prin proiecte de cooperare privind dezvoltarea portuară." 


În baza lui va putea fi încheiat un protocol de colaborare între portul Constanța și portul Busan, din Republica Coreea.


Documentul este considerat foarte important de partea coreeană, în cadrul relației bilaterale în domeniul transportului naval, ținând cont și de faptul că în 2015 se împlinesc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Ro-mânia și Republica Coreea. 


Cooperarea în cadrul memorandumului poate include: sprijin pentru studii de fezabilitate și planuri de bază privind dezvoltarea portuară; schimb de tehnologie și experiență în domeniile dezvoltării și gestionării porturilor; schimb de informații în domeniile de construcții și inginerie pentru dezvoltarea portuară; schimb de resurse umane, cum ar fi experți portuari și furnizarea de formare profesională; participarea comună în proiecte de inginerie și construcții privind dezvoltarea porturilor din cele două state precum și din țările terțe. Evenimentul a fost urmat de o întâlnire la nivel de experți, în cadrul căreia reprezentanții celor două părți semnatare au discutat în detaliu planul de cooperare în domeniul dezvoltării portuare și modalitățile concrete de implementare a memorandumului.


Cele două delegații au efectuat un tur tehnic în Portul Constanța, la bordul navei Anghel Saligny.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5193 secunde