Platformele petroliere de la Marea Neagră vor fi exceptate de la plata "taxei pe stâlp"

198
Platformele petroliere de la Marea Neagră vor fi exceptate de la plata

Articole de la același autor

Ioana-Maria Petrescu, ministrul finanțelor publice, a anunțat că a găsit soluția pentru exceptarea de la impozitare a construcțiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagră. Anunțul a fost făcut la Houston, în cadrul conferinței World Affairs Council, oportunitățile de investiții în România pentru oamenii de afaceri străini. Petrescu a afirmat că prioritatea mandatului său este crearea unui cadru fiscal stimulativ, propice dezvoltării afacerilor și a creșterii numărului de investitori în România.


De asemenea, ministrul finanțelor publice a subliniat că începând cu anul 2015 va fi redusă cota impozitului pe construcții speciale de la 1,5% la 1%, modificare susținută de Guvern și aflată într-un stadiu avansat al procedurii parlamentare (modificarea a fost aprobată de comisia de politică economică, reformă și privatizare și de comisia de buget, finanțe, bănci ale Camerei Deputaților).
"Susținem reducerea consistentă, cu 33%, a impozitului pe construcții, ceea ce înseamnă, implicit, diminuarea poverii fiscale pentru mediul de afaceri. Este soluția la care am ajuns ca urmare a consultărilor cu reprezentanții investitorilor și ai Parlamentului", a spus ministrul finanțelor.


Ministrul a menționat reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, măsură ce se va aplica începând cu 1 octombrie 2014 și scutirea de la plată a impozitului pe profitul reinvestit, facilitate aflată în vigoare începând cu 1 iulie 2014.


Ministrul Finanțelor Publice a punctat o serie de măsuri pro-creștere susținute de actualul gvern, între care promovarea schemelor de ajutor de stat și încurajarea activității de cercetare-dezvoltare prin acordarea de deductibilități fiscale.


Ioana Maria Petrescu a participat,de asemenea, la întâlnirile bilaterale dintre delegația guvernamentală a României și reprezentanții companiilor Halliburton și Exxon Mobile, în cadrul vizitei oficiale a premierului Victor Ponta în Statele Unite ale Americii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2258 secunde