Plăcinta dobrogeană și alte delicatese românești sunt în vizită la Berlin

233
Plăcinta dobrogeană și alte delicatese românești sunt în vizită la Berlin - placintadobrogeanaberlin-1579120616.jpg

Articole de la același autor

În perioada 17 - 26 ianuarie 2020, se desfășoară la Berlin, Germania, expoziția "Săptămâna Verde 2020" (Grüne Woche). În cadrul ei, Ministerul Agriculturii promovează și oferă spre degustare produse românești recunoscute la nivel european: Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Telemea de Ibănești, Novac afumat din Țara Bârsei, Scrumbie de Dunăre afumată, Cârnați de Pleșcoi, Telemea de Sibiu, Cașcaval de Săveni, Salată cu icre de știucă de Tulcea, Salată tradițională cu icre de crap, Plăcintă dobrogeană, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate naționale.


De asemenea, printre produsele românești expuse se vor regăsi sloi - tocan de oaie, pastramă de oaie, babic, ghiudem, brânza de burduf în coajă de brad și în membrană, batog de crap argintiu și de somn, pastramă de crap argintiu și de somn, sardeluțe, scrumbie marinată, zacuscă cu pește și diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulcețuri de fructe din fructe, produselor de panificație și patiserie (cozonaci, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu brânză etc.).  Din categoria băuturilor spirtoase, România va oferi spre degustare pălincă și țuică precum și vin alb și roșu. Merele de Voinești vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori.


Expoziția "Săptămâna Verde 2020" reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. În anul 2019, peste 400.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției.


Totodată, în cadrul Expoziției Internaționale Săptămâna Verde 2020 vor fi promovate obiective turistice, obiceiuri și datini străvechi bine conservate din județe precum Bacău, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea prin diverse materiale de promovare (pliante, flyere, clipuri video)."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8779 secunde