Piața gazelor / Transgaz, suspectat că a împiedicat exportul către alte țări UE

103
Piața gazelor / Transgaz, suspectat că a împiedicat exportul către alte țări UE - gazenaturale-1496394532.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană (CE) a deschis, ieri, o procedură oficială de investigare pentru a evalua dacă operatorul român al sistemului de transport de gaze naturale, "Transgaz", a împiedicat exportul de gaze naturale din țara noastră către alte state membre ale UE, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar. 


Comisia va investiga dacă "Transgaz" a abuzat de poziția sa dominantă pe piață, încălcând normele Uniunii Europene (UE).


Țara noastră este al treilea mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană (după Țările de Jos și Marea Britanie) și dispune de rezerve importante de gaze naturale, inclusiv zăcămintele de gaze naturale descoperite recent în Marea Neagră. 


"Transgaz" este unicul operator al sistemului de transport de gaze naturale din România, potrivit Realitatea TV.


Investigația antitrust a Comisiei se va concentra asupra indiciilor potrivit cărora "Transgaz" a elaborat o strategie de restricționare a exporturilor de gaze naturale din România către alte state membre ale UE.


"Procesul de investigare inițiat de Comisia Europeană la Societatea Națională de Transport Gaze Naturale - SNTGN Transgaz SA referitor la împiedicarea exportului de gaze naturale din România către alte state membre ale UE nu afectează capacitatea societății de a efectua la timp și în condiții de siguranță a tuturor operațiunilor din domeniul său de competență"', potrivit Transgaz într-un comunicat transmis Bursei de Valori București. 


De asemenea, Transgaz precizează că va întreprinde cu celeritate toate diligențele necesare pentru asigurarea documentelor necesare Comisiei Europene în acest procesul de investigare.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9831 secunde