Piața asigurărilor, pe scurt

156
Piața asigurărilor, pe scurt - piataasigurarilor-1522688014.jpg

Articole de la același autor

Piața asigurărilor din România a continuat și în anul 2017 tendința de creștere. Societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF au subscris prime brute în valoare de 9,7 miliarde lei, cu 3,5% mai mult comparativ cu anul precedent.

v v v

Segmentul de asigurări de viață a înregistrat, anul trecut, o apreciere semnificativă, de 21% comparativ cu anul 2016.

v v v

Primele brute subscrise aferente asigurărilor generale s-au ridicat, anul trecut, la valoarea de circa 7,7 miliarde lei.

v v v

Asigurările de răspundere civilă pentru utilizarea vehiculelor auto terestre, cu un volum al primelor brute subscrise de 3,82 miliarde lei, reprezintă 50% din totalul subscrierilor pentru asigurări generale.

Valoarea totală a primelor de asigurare subscrise pentru asigurările RCA în anul 2017 a atins valoarea de 3,7 miliarde lei.

v v v

Asigurările de incendiu și calamități naturale (pentru alte bunuri decât cele asigurabile în clasele A3 - A7), cu un volum al primelor brute subscrise de circa un miliard de lei, reprezintă 13% din totalul subscrierilor pentru asigurări generale.

v v v

Primele brute subscrise de către societățile de asigurări de viață au înregistrat o creștere de 21% în anul 2017 comparativ cu anul precedent, atingând valoarea de circa 2,02 miliarde lei.

v v v

În anul 2017, societățile de asigurare au raportat indemnizații brute plătite (excluzând maturități și răscumpărări parțiale și totale), cumulat pentru cele două categorii de asigurări, în sumă de 4,21 miliarde lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9273 secunde