Piața asigurărilor este stabilă și sigura, afirmă vicepreședintele ASF

109
Piața asigurărilor este stabilă și sigura, afirmă vicepreședintele ASF - piataasigurarilorestestabilasisi-1543998027.jpg

Articole de la același autor

"Autoritatea de Supraveghere Financiara a luat act de sancțiunea acordată de către Consiliul Concurentei unui număr de nouă societăți de asigurare ce activează sau au activat pe piața de asigurări din Romania, precum și Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din Romania (UNSAR).


Ca urmare a promovării unei noi legislații care guvernează piața asigurărilor, ulterior perioadei de referință luate în considerare de Consiliul Concurentei în acordarea sancțiunilor, au fost introduse o serie de mecanisme noi, care au contribuit la stabilizarea și bunul mers al pieței RCA.


Autoritatea de Supraveghere Financiară va continua sa analizeze necesitatea modificării cadrului legislativ aplicabil pentru a se asigura ca acesta răspunde nevoilor sectorului de asigurări și a consumatorilor de produse de asigurare.


Din datele și analizele ASF, toate societățile de asigurare care dețin la aceasta dată autorizație de funcționare, supuse sancțiunilor Consiliului Concurentei, au valori ale ratelor de solvabilitate (SCR) cu mult peste valorile minime necesare.


De asemenea, în cazul acestor asigurători, cerința minimă de capital (MCR) este îndeplinită, fiind de aproape patru ori peste limita minimă impusă de lege.


La 30.09.2018, la nivelul întregii piețe, nivelul ratei de acoperire a SCR a fost de 1,73 iar cel al MCR a fost de 3,99, ambele raportate la o cerinta minima de 1.


Valoarea excedentului fondurilor proprii eligibile sa acopere SCR era de 2,1 miliarde lei, iar valoare excedentului fondurilor proprii eligibile sa acopere MCR era de 3,5 miliarde lei.


Toate aceste elemente arata ca piața este stabilă iar previziunile nu indica o înrăutățire în perspectiva perioadei următoare.
ASF va urmări în continuare cu atenție atât evoluția ratelor de prudențialitate cât și adecvarea capitalurilor, astfel încât să fie asigurată protecția consumatorilor și stabilitatea pieței", a declarat Cristian Roșu, vicepreședintele ASF.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3737 secunde