Peste 400.000 de navigatori sunt „prizonieri” la bordul navelor

Duminică, 18 Octombrie 2020, 00:00
2454
Criza schimburilor de echipaje din shipping-ul mondial se menține la cote înalte. Potrivit Federației Internaționale a Transportatorilor (ITF) din cauza restricțiilor impuse de statele lumii, pentru a împiedica extinderea pandemiei Covid-19, peste 400.000 de navigatori sunt, la această oră, blocați pe nave, forțați să își prelungească nu doar contractele de muncă, ci și turele de serviciu. Schimburile de echipaje se lovesc de restricțiile de la frontiere impuse de multe dintre guvernele din întreaga lume, precum și disponibilitatea redusă a zborurilor internaționale.

ITF a lansat un apel către armatori, navlositori, companii de management și agențiile de crewing să nu facă presiuni asupra navigatorilor sau să îi constrângă să își prelungească contractele de muncă și să le refuze posibilitatea de a-și exercita dreptul de a nu mai lucra, de a părăsi navele și de a se întoarce acasă.

Federația reamintește guvernelor lumii faptul că transportul maritim este responsabil pentru 90% din comerțul global, de el depinzând dezvoltarea economiilor naționale și pentru prosperitatea globală. Pagina a fost generata in 0.2068 secunde