Pescarii și chefalul au invadat portul Constanța

767
3

Articole de la același autor

S-a dat alarma: "A intrat chefalul în portul Constanța!" De patru zile, cheul din fața Gării Maritime este sub ocupația zecilor de pescari, care vântură apa mării cu undițele, în așteptarea bancurilor de chefali. 


Când apare peștele în dană, e freamăt mare. Vergile undițelor se agită, cârligele înțeapă, coșurile și traistele, cu gurile căscate, înghit din zbor prada aruncată de pescari. Uite, domnule, că s-a adunat de-un borș, de-o saramură, de un grătar!


Măsurile luate în ultimii cincisprezece ani de autoritățile portuare împotriva poluării acvato-riului au dat rezultate. Apele portului Constanța sunt limpezi, curate, fapt ce a dus la repopularea lor cu pește. Flora și culturile de micro-organisme s-au re-făcut, iar guvizii s-au în-mulțit. Bancurile de stavrizi și chefali se aventurează, tot mai des, în danele de operare, în vreme ce delfinii însoțesc navele la intrarea și ieșirea din port, de-a lungul șenalului. Păsările marine găsesc tot mai multă hrană. De aceea cuibăresc în număr mare pe diguri ori se odihnesc pe luciul apei, printre navele acostate. 


Pescarii constănțeni sunt cei mai fericiți. Nu trebuie să mai parcurgă distanțe de kilometri pe diguri, în căutarea guvizilor și chefalilor. Îi prind chiar în buza portului, la Gara Maritimă. 


Astfel stând lucrurile, ce-ar fi să se organizeze un campionat de pescuit în portul Constanța? Ar fi cea mai bună reclamă privind grija portuarilor pentru calitatea mediului. 


Comentează știrea

un om cult
27 septembrie 2014
stoluri e pesti

Mai incultule sa stii ca doar pasarile zboara in stoluri!Pestii inopata in bancuri!Rusineeee! Numai inculti si inculte cu pile v-ati adunat acolo la Cuget Liber-se intorc fostii angajatii in mormint cind scrietii tot felul de timpenii!Si inca o chesttie pentru cultura voastra generala: Chefalul sta numia la scurgeri si maninca kk daca nu stiati-aveti mare dreptate apa din port e foarte curata,daaa,daaaa! Da-i bataie inainte cu timpeniile baiete ca zici bine! Inca o data rusine!Dar se vede ca nici macar cuvintul asta nu stiti ce inseamna!

Mishu
27 septembrie 2014
Cine il tine pe asta ?!?

Asta da articol despre economie... Treci iar la articolul tau de suflet cu radiatiile de la Cernavoda !!!

Relu
30 octombrie 2014
Cele mai noi locuri de munca!

Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5181 secunde