Pe scurt, din shipping-ul internațional

Miercuri, 30 Septembrie 2020
107
Pe fondul recesiunii generate de pandemia Covid-19, comerțul extern de mărfuri containerizate al Indiei s-a contractat cu aproape 30% în perioada aprilie – iunie 2020, comparativ cu același interval din 2019, se arată într-un raport al companiei de navigație Maersk. Exporturile indiene de articole de îmbrăcăminte s-au confruntat cu o scădere bruscă a cererii de pe piețele occidentale în prima jumătate a anului.

În prezent, comerțul exterior indian dă semne de revenire.

x x x

Flota mondială produce 940 de milioane de tone de dioxid de carbon în fiecare an. Cantitatea reprezintă doar 13% din totalul emisiilor atribuite transportului în ansamblu. Parlamentul European a adoptat, săptămâna trecută, o directivă prin care navele să fie obligate prin lege să își reducă emisiile de carbon. Până în 2030, companiilor maritime vor trebui să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 40%. Totodată vor trebui să cumpere din UE autorizații privind emisiile de carbon.

În 2018, Organizația Maritimă Internațională (IMO) și-a luat angajamentul de a reduce cu 50%, până în 2050, emisiile de gaze cu efect de seră. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.236 secunde